maanantai 23. syyskuuta 2013

Kuvanveisto (plastinen sommittelu)

Termillä tarkoitetaan marmorista, puusta, graniitista, muovista ym. veistämälllä tehtyjä kolmiulotteisia teoksia. Vapaana seisovaa veistosta kutsutaan patsaaksi, ja monumentti on suurikokoinen muistomerkki.
Plastisessa sommittelussa pyritään herättämään tilan elämys. On tärkeää, että veistosta voi katsoa eri näkökulmista. Myös tyhjyys on veistoksessa tärkeää.
Tehtävänä oli tehdä puoliabstraktiveistospari savesta Henry Mooren hengessä. (me tehtiin kolmestaan) Valitsimme sana-pariksemme lempeä&vihainen. Veistoksista piti myös huomata, että ne ovat pari.
Työ lähti nopeaa vauhtiin, sillä minulla ei ollut tarkkaa visiota mitä tekisin. Toisinsanoen teos rakentui tehtäessä. Työhön oli vaikea sommittaa negatiivista tilaa, mutta luulen, että sain siihen sitäkin. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Tehtävän ansiosta saan veistoksista nykyään enemmän irti.

1 kommentti:

  1. Hei Saaga. Veistoksenne ovat selvästi pari, ne täyttävät puoliabstraktisuuden ehdon ja myös negatiivinen tila löytyy. Usein 3-ulotteisten materiaalien kohdalla suoraan työhön ryhtyminen toimii parhaiten työskentelytapana. Materiaali on kuitenkin aina yllätyksellinen, eikä idea paperille toteutettuna ole sama asia kuin saveen tehtynä. Sitä paitsi aivotyöskentelyhän on tutkitusti kiivaimillaan silloin, kun saman aikaisesti tekee käsillä työtä.
    Yksinkertainen, mutta toimiva vastakohtapari, Tykkään!

    VastaaPoista